Blog

Previous Next

Anotimpul rece își face treptat resimțită prezența în viețile noastre. Asta nu înseamnă numai ocazia de a petrece timp cu cei apropiați și de a ne bucura de vremea răcoroasă de început de septembrie și octombrie, cât și necesitatea unei schimbări decisive în garderobă. Este momentul în care începem să ne gândim mai bine cu ce ne îmbrăcăm dimineața când ieșim la muncă deoarece vântul ușor tăios reușește mereu să ne întoarcă din drum.

Dacă te întrebi ce și cum porți purta în această toamnă, astăzi vom vorbi despre câteva articole de imbracaminte potrivite pentru o serie de ocazii, menite să te facă să arăți și să te simți bine în pielea ta mereu. Moda nu se rezumă doar la articolele de îmbrăcăminte care fac valuri într-un anumit sezon ci și piesele clasice, look-uri care par să nu fie marcate de trecerea timpului în vreun fel.

Culorile potrivite sezonului

Înainte să vorbim în detaliu despre diferitele opțiuni și combinații între articolele vestimentare de toamnă, este important să menționăm și culorile perfecte pentru anotimpul ce marchează venirea treptată a iernii.

În acest caz putem vorbi cu ușurință despre faptul că toamna nuanțele închise atrag privirile. Fie că vorbim de un burgundy intens, de un albastru închis sau chiar de un un puternic roșu tomnatic, nuanțele închise sunt cele care îți vor face articolele vestimentare să iasă în evidență. Este sugerat să eviți nuanțele foarte deschise însă asta nu înseamnă că trebuie să le elimini complet din garderobă. Le poți accesoriza la un outfit pentru a crea o pată de culoare ca mod de a balansa paleta cromatică.

Ce să port la birou?

Deși pare foarte simplu, alegerea unui outfit potrivit pentru a merge la birou toamna poate da bătăi de cap tuturor. Cu toate că a venit toamna, asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm garderoba și să nu accesorizam articolele vestimentare conform stilului nostru propriu. În general, fiecare birou are un anumit cod vestimentar care trebuie urmat.

Cu toate acestea, putem avea o multitudine de opțiuni din care să alegem. În primul rând, cămașa este un articol vestimentar pe care îl poți purta la aproape orice, chiar și cu o pereche de blugi dacă aceștia sunt aleși bine. Fie că vorbim de pantaloni de stofă sau de blugi, o cămașă și un sacou vor completa această ținută. În ceea ce privește pantofii, o pereche de pantofi oxford sunt atât eleganți cât și ușor de purtat în mai multe combinații pentru a avea cât mai multă varietate.

O astfel de ținută pentru birou este simplu de creat și de asemenea foarte ușor de întreținut. Tot ceea ce trebuie să faceți este să va asigurați că pantofii sunt dați bine cu cremă și că purtați o cămașă călcată corespunzător. Dacă simțiți nevoia să mai adăugați ceva, puteți purta mereu o cravată la cămașă dumneavoastră, având grijă că și aceasta să fie călcată bine și să fie în tonuri complementare.

Ce să port la un eveniment?

Un eveniment este ocazia perfectă de a purta un outfit care să atragă privirile celorlalți. Asta nu înseamnă că trebuie să ne gândim la extreme și să alegem culori țipătoare sau un material atipic. Dacă aveți un costum care vi se potrivește în garderobă, îl puteți purta cu încredere, împreună cu o cămașă și o cravată sau un papion care va avantajează. Dacă atunci când vorbim de cămașă putem spune că se poate călca cu ușurință acasă, în ceea ce privește costumul este recomandată ducerea lui la o curățătorie și o calcatorie pentru a fi spălat și călcat la perfecție.

Deși pare un efort și un cost în plus care nu e necesar, acest lucru se va dovedi benefic atunci când va aflați înconjurați de restul invitaților la evenimentul respectiv. Fie că e vorba de o cununie, o nuntă, o gală sau o ieșire într-un loc extravagant, costumul este o piesă care pare să fi trecut cu ușurință an după an, mențînându-se ca un articol vestimentar ce emană elegantă.

Toamna acest costum este o alegere bună deoarece ține la distanță frigul și nu este foarte pretențios atunci când vine vorba de modul în care trebuie îngrijit.

Ce să port la o întâlnire?

Ai fost invitat fie la o întâlnire la muncă, fie la o ieșire undeva unde este un anume cod vestimentar cerut și nu știi exact cu ce să te îmbraci, mai ales că toamna vine treptat și temperaturile variază foarte tare. Probabil te întrebi ce poți purta și cum.

Nu-ți fie frică să combini utilul cu plăcutul, anume să îmbraci un outfit care este atât comfortabil cât și potrivit ocaziei. Poți alege iar o cămașă și o pereche de pantaloni împreună, desigur, cu o pereche de pantofi. Fie că îți plac tonurile de albastru, de roșu sau chiar o cămașă albă simplă, toate acestea pot fi bine puse în evidență dacă le combini cu o pereche de pantaloni închisă la culoare și pantofii corespunzători. Nu este important aici să vă îndreptăm atenția spre o anume pereche de pantofi sau despre un anume tip de cămașă, important este ca ele să nu fie dintr-un material sintetic sau unul lucios, fiindcă astfel riscați să pară nepotrivite în cadrul în care va aflați.

Ce să port la o petrecere?

 Dacă până acum am fost mai stricți în ceea ce privește articolele vestimentare la care te poți rezuma, când vine vorba de o ieșire casual cu prietenii, o petrecere, sau o plimbare cu cineva apropiat, aici este momentul cand aveți mână liberă. Puteți să purtați cu încredere o cămașă din flannel în carouri, o cămașă de blugi în combinație cu un tricou (dat fiind anotimpul rece stratificarea articolelor vestimentare va va ajuta să va fie cald), purtați cu o pereche de blugi și de ce nu, chiar și cu o pereche de bocanci dacă afară este o vreme ploioasă.

Aici nu putem vorbi prea multe despre întreținere. Comparativ cu cămășile din bumbac pentru birou și ocazii speciale, cele din blug sau flannel nu sunt atât de pretențioase la călcat așa că nu trebuie să va îngrijorați prea tare.

Aveți grijă să aveți pantofii curați și în rest combinați articolele vestimentare după cum simțiți nevoia.

Enjoy!

Articole Lateral Dreapta

Contact

 

Bucuresti, Sector 5, Str. Fat Frumos Nr.10, Bl.P15, Sc.3, Ap.64
Program:
Luni - Vineri: 09.00 - 19.00
Sambata - Duminica: inchis.