Blog

Previous Next

5 Tipuri de Cămăși - UNDE și CUM Trebuiesc Purtate

 În dulapul oricărui bărbat, printre numeroasele haine potrivite oricărui anotimp și oricărei situații se găsește cel puțin o cămașă, dacă nu chiar mai multe. Acest articol vestimentar este unul dintre puținele care nu s-au demodat de-a lungul timpului. Este clasic, confortabil, iar în funcție de material și de diferitele tipuri de cusături există mai multe tipuri de cămăși.

Orice stilist recomandă ca un bărbat să aibă cel puțin o cămașă albă în garderoba sa. Cu toate acestea, este indicat să ai măcar o cămașă din fiecare categorie pentru a te asigura că îți poți crea outfituri simple dar elegante pentru orice ocazie, indiferent de anotimp.

Cum să avem avem mereu cămăși bine călcate?

Este de la sine înțeles că toate hainele noastre trebuie să fie bine călcate înainte de a le purta și a ieși din casă îmbrăcate cu ele. Atunci când vine vorba de cămăși, pentru a le călca bine trebuie să ținem cont de o serie de lucruri.

Pentru a avea o cămașă bine călcată, trebuie mereu să începeți cu partea din interior a materialului, pentru a preveni tocirea acestuia.

Existența cutelor crează un efect inestetic și de aceea, trebuie atribuită o atenție deosebită asupra acestui aspect deoarece îndepărtarea acestora este destul de dificilă. Aveți libertatea de a va decide atunci când ajungeți să călcați mânecile dacă doriți să purtați o cămașă cu dungă sau fără.

Cele mai cunoscute tipuri de cămăși:

  • Cămașa clasică

Când ne gândim la o cămașă clasică, avem în minte o cămașă albă cu mâneci lungi. Deși pare poate părea o alegere simplă, gulerul cămășii este cel care atrage atenția de fapt. Există numeroase tipuri de gulere, cele mai cunoscute fiind cel clasic, cel tip tunică și cel deschis.

Pentru a va asigura că aveți o cămașă clasică de calitate în gaderoba există trei lucruri la care va trebui să fiți atenți:

  1. Primul este materialul din care este făcută cămașa. Optați pentru țesături naturale și nu sintetice deoarece cele naturale permit pielii să respire mai bine.
  2. Înainte să achiziționați o cămașă nouă uitați-vă la nasturii ei. Dacă sunt din plastic acesta este un semn clar că articolul este de proastă calitate. În general nasturii sunt făcuți fie din sidef fie din lemn.
  3. Un aspect foarte important pe care trebuie să îl luați în considerare în momentul în care achiziționați o cămașă cu dungi este reprezentat de pattern-ul acesteia, unde și cel mai mic defect poate sări în evidență. Asigurați-vă că dungile sunt aliniate corespunzător la fiecare cusătură,în special la guler și la mâneci.

Cămașa albă clasică este potrivită pentru orice eveniment. Poate fi purtată la întâlniri, la muncă, la un eveniment sau chiar pentru o simplă ieșire în oraș. Se poate purta la un costum, cu pantaloni de blug, cu pantaloni de stofă și poate fi accesorizată cu o cravată sau un papion.

Hainele călcate arată mereu elegant iar acest lucru se aplică și în cazul acestei cămăși. Aveți grijă să nu se șifoneze sau să nu îi faceți cute din greșeală atunci când o călcați.

  • Cămașa cu mânecă scurtă

Cămașă cu mânecă scurtă este un articol important în garderoba de vara sau primavară a unui bărbat. Oferă lejeritate și este răcoroasă pe perioada verii, în special dacă țesătura acesteia este naturală, spre exemplu din bumbac sau in. Indiferent de culoare sau print, aceasta se poate asorta ușor pentru un look casual sau chiar unul formal, însă aici cămașa trebuie să aibă culori clasice.

Cu toate că pare un articol informal de îmbrăcăminte, o cămașă cu mânecă scurtă poate fi purtată cu lejeritate la un eveniment, dacă alegeți să purtați pantaloni de stofă și încălțămintea corespunzătoare. Într-o situație de acest gen, va rugăm să fiți atenți la croiala cămășîi atunci când o călcați. Gulerul, zona nasturilor și mânecile sunt zonele predispuse cutelor. 

  • Cămașa fără guler

Acest tip de cămașă este unul pentru care nu foarte multă lume optează, dar care în ultimul timp începe să devină din ce în ce mai căutat. Cămașa fără guler poate fi purtată confortabil atât la birou cât și la o simplă plimbare. Este comodă, lejeră, și oferă un plus de eleganță oricărui outfit, accesorizată corespunzător. 

Faptul că nu are guler o scoate în evidență iar ochii se îndreaptă automat spre zona gâtului.

Pentru a avea un look impecabil, este recomandat să călcați “gulerul” cu grijă pentru că acesta să nu aibă cute și să stea drept.

  • Cămașa de blugi

În ceea ce privește articolele vestimentare perfecte pentru un outfit casual, cămașă de blugi este cea care se potrivește perfect în această categorie. Nu de puține ori ni se poate întâmpla să căutăm prin haine pentru a găsi o cămașă confortabilă pentru o ieșire casual. De ce să optezi pentru un tricou simplu când poți alege o cămașă de blugi? 

Nu numai că poate fi purtată fie cu pantaloni casual, ci și poate fi accesorizată cu diverse articole vestimentare pentru un look tineresc. Dacă ai în dulap o cămașă de blugi simplă aceasta poate fi purtată chiar și la birou fără nicio problemă.

  • Cămașa în carouri

Cămașă in carouri este cel mai des asociată cu un outfit tineresc, tipic adolescenților. Cu toate acestea, ea poate fi purtată ușor atât la birou cât și la o ieșire casual în oraș. Cu toate acestea, acest tip de cămașă nu este potrivit pentru o ieșire la un eveniment. În ceea ce privește modul în care poate fi purtată, cel mai des o întâlnim în combinație cu o pereche de blugi sau  pantaloni dintr-un material lejer.

Articole Lateral Dreapta

Contact

 

Bucuresti, Sector 5, Str. Fat Frumos Nr.10, Bl.P15, Sc.3, Ap.64
Program:
Luni - Vineri: 09.00 - 19.00
Sambata - Duminica: inchis.