Blog

Previous Next

Ce Inseamna Etichetele de pe Haine - Spalare, Uscare, Calcare

Atunci când cumpărăm haine noi avem grijă sa verificăm eticheta produsului pentru mărime şi material. Micile fâşii cusute pe rochii sau cămăşi nu primesc însă atenţia care li se cuvine. Ele conţin informaţii şi simboluri preţioase care ne arată temperatura de spălare, modul de călcat haine şi uscarea recomandată.

Dacă vreodată aţi întâmpinat probleme la călcat cămăşi, sau rochia dumneavoastră preferată s-a micşorat în urma spălării, e posibil să fi interpretat greşit etichetele de pe haine. Din fericire, am alcătuit un mic ghid care vă va feri de asftel de neplăceri pe viitor.

Simboluri de pe etichete legate de spălarea hainelor

Printre cele mai importante informaţii de pe etichetele hainelor se referă la spălarea lor. Este indicat să urmaţi cu atenţie aceste instrucţiuni pentru a evita distrugerea materialului. Trebuie să luaţi în considerare că dacă deterioraţi un veşmânt nici măcar o călcătorie profesională nu poate readuce materialul la starea sa iniţială.

În figura de mai jos se pot vedea simbolurile cel mai des întâlnite pe etichetele hainelor care se referă la spălare. 

Desenul reprezintă un recipient de apă care poartă o cifră ce corespunde cu temperatura recomandată pentru spălat. Acestea oscilează între 20° si 90°C de cele mai multe ori. Dacă cifra este înlocuită de imaginea unei mâini, atunci este indicat ca produsul să fie spălat manual. Un „X” interzice spălarea de orice fel a hainei.

Ce ne spun etichetele despre uscarea hainelor?

Informaţiile legate de uscarea hainelor sunt la fel de importante ca cele legate de spălarea lor. Dacă ignoraţi aceste simboluri, riscaţi să aveţi o muncă mai grea atunci când le neteziţi, şi mai ales când aveţi de călcat haine la dungă.

În figura de mai jos se poate observa un cerc în interiorul unui pătrat care reprezintă imaginea stilizată a unui uscător normal. Numărul de puncte ce apare în interiorul cercului reprezintă temperatura indicată / nivelul de uscare. Daca cercul este negru complet, înseamnă ca puteţi usca haina respectivă natural. Încă o dată, apariţia unui „X” interzice uscarea hainelor.

Dacă întâmpinaţi probleme în uscarea corespunzătoare a hainelor, este indicat să apelaţi la serviciile unei firme de călcat haine profesională. O călcătorie vă poate netezii rochiile şi călca hainele la dungă pentru a vă uşura munca.

Informaţii de pe etichete despre călcat haine

Ultimul, dar nu cel din urmă, simbolul fierului de călcat de pe etichetele hainelor vă informează despre modul de netezire al veştmintelor dumneavoastră. Dacă nu doriţi să aveţi cute şi pliuri, este indicat să urmaţi aceste instrucţiuni cu sfiinţenie, mai ales atunci când vine vorba despre călcat cămăşi sau rochii scumpe.

În figura de mai jos se poate vedea imaginea unui fier de călcat care indică pe rând:

  • Folosirea normală a fierului
  • Folosirea la o temperatură scăzută şi călcarea hainelor pe dos
  • Folosirea la temperatura maximă a fierului (Indicat pentru călcat cămăşi din bumbac)
  • Nefolosirea fierului de călcat pe acest material

Dacă programul încărcat nu vă lasă timp pentru a netezi perfect haine la dungă, puteţi duce întreaga garderobă la o călcătorie profesională. Acest tip de servicii se asigură că rochiile şi cămăşiile dumneavoastră vor fi călcate conform instrucţiiunilor de pe etichetă şi într-un timp record.

Articole Lateral Dreapta

Contact

 

Bucuresti, Sector 5, Str. Fat Frumos Nr.10, Bl.P15, Sc.3, Ap.64
Program:
Luni - Vineri: 09.00 - 19.00
Sambata - Duminica: inchis.