Blog

Previous Next

Cum alegem fierul de călcat potrivit?

Fierul de călcat este un accesoriu de neuitat în orice apartament sau casă, pentru oricine, indiferent de vârstă. Aspectul hainelor noastre va lăsa mereu mereu o impresie asupra celor cu care ne vedem, iar hainele șifonate vor fi mereu o marcă a unui aspect neîngrijit, uneori chiar care denotă delăsare și lipsa de interes.

Vrem mereu să facem o impresie bună și pentru asta avem nevoie de un fier de călcat potrivit nevoilor noastre.

Dacă atunci când purtăm un articol vestimentar dintr-un material ușor elastic putem evita ieșirea în evidență a cutelor, atunci când vorbim de tricouri, sacouri, pantaloni de stofă sau chiar cămăși este esențial că acestea să fie bine călcate înainte de a fi purtate. Nu, nu trebuie să apelați constant la o calcatorie aflată în apropierea dumneavoastră, tot ce trebuie să faceți este să va achiziționați un fier de călcat perfect pentru nevoile de zi cu zi, capabil să fie folosit cu exactitate în orice situație.

Astăzi vom vorbi despre modul în care trebuie să alegi un fier de călcat și ce componente ale sale sunt importante atât pentru materialul călcat, cât și pentru puterea și eficacitatea cu care materialul este călcat. Vom discuta în principal despre ceea ce trebuie să șțiți în legătură cu talpa fierului de călcat, funcții utile pe care ti le-ai dori, cum să ai grijă de fierul de călcat și cât de importantă este funcția de aburi.

Ce talpă îmi trebuie mie?

Majoritatea lumii s-a lovit de o lista lungă de specificații atunci când s-a decis să caute prima oară ce fel de fier de călcat să își achiziționeze. Dacă ai fost și tu printre acele persoane probabil ai fost ușor confuz, neștiind ce fel de talpă este cea mai bună pentru nevoile tale. În general în discuție se află 3 tipuri de tălpi pentru fierul de călcat: cea din oțel inoxidabil, cea din ceramică și cea din teflon.

Mulți dintre noi am fi probabil tentați să alegem talpa din inox. Este foarte bine cunoscut faptul că o talpa din inox este rezistență și un fier de călcat care vine cu o talpa de acest gen este și foarte accesibil la preț. Însă asta nu înseamnă că talpa de inox este bună pentru orice tip din material. Dacă majoritatea garderobei dumneavoastră este alcătuită din articole vestimentare făcute din țesături sensibile, cum ar fi mătasea sau satinului, călcarea lor cu o talpa din oțel inoxidabil nu este recomandată.

Talpa de teflon este ușor mai bună decât cea de inox. Este mult mai ușor de folosit, nu se lipește de material însă se poate zgâria foarte ușor. Cu toții știm cât de greu este să călcăm acea bucată de material pe care se află nasturii, în special când vine vorba de cămăși, și cât de inestetice sunt cutele mici care se pot forma acolo. Însă dacă ne gândim să folosim talpa de teflon trebuie să avem foarte mare grijă deoarece un nasture sau un buton nărăvaș o pot zgâria cu ușurință. O zgârietură nu duce doar la deteriorarea tălpii ci și la deteriorarea țesăturii care este călcată. Acestea fiind spuse, talpa de ceramică este probabil cea mai bună opțiune, mai ales dacă aveți o garderoba variată care conține atât țesături groase cât și țesături subțiri și delicate.

Nu sunt toți aburii la fel?

Un fier de călcat care este performant în ceea ce privește modul de distribuire al aburilor este întotdeauna ceva ce multă lume își dorește. Acestea fiind spuse, la ce trebuie să ne uităm când alegem tipul de distribuție al aburilor și de ce este importantă asta? Fiecare articol de îmbrăcăminte trebuie călcat foarte bine iar unul dintre cele mai dificile este, cu siguranță, clasica cămașă. Nu vorbim aici doar despre modul în care trebuie călcate mânecile și gulerul pentru a nu lasă cute inestetice, cât și despre faptul că materialul în sine poate fi cutat odată uscat.

Pentru a rezolva cu ușurință această situație trebuie să ne alegem un fier de călcat care vine cu cât mai multe orificii pe talpa pentru distribuția aburilor. Se va asigura astfel o distribuție uniformă care va duce la un proces de călcare al cămășii mult mai ușor. Nu doar asta însă, dacă fierul are mai multe trepte de intensitate a aburilor, acesta este iar un lucru bun în care ar fi bine să investim.

Ce funcții utile mi-ar trebui?

Dacă stăm să ne gândim la ce funcții ar fi bune pentru un aparat de călcat, lista devine destul de lungă. Cu toate acestea, există câteva funcții cheie la care ar trebui să ne gândim serios. În primul rând, cea mai importantă funcție este cea de auto-oprire. Ni se poate întâmpla oricui să uităm fierul de călcat pornit și să plecăm de acasă iar această funcție este musai pentru a nu duce la o situație nedorită și pentru a nu pune pe nimeni în pericol. Există un număr considerabil de cazuri la nivel anual în care o locuință ia foc de la un fier de călcat lăsat în priză, lucru care ar trebui evitat.

Funcția anti-calcar începe să devină din ce în ce mai populară în rândul companiilor care se ocupă cu punerea pe piață a fiarelor de călcat. Ajută enorm în durata de viață pe care un fier de călcat o poate avea fiind folosit des și totodată ne scapă de cheltuielile pe care le facem atunci când trebuie să luăm soluții menite să roadă calcarul. O altă funcție utilă este cea de anti-picurare. Atunci când fierul de călcat picură pe țesătură se poate ajunge la pete inestetice care pot deveni absolut imposibil de curățat mai târziu.

Cum să îmi păstrez fierul de călcat în bună funcțiune?

Nu este dificil să ai grijă de fierul tău de călcat. Citește instrucțiunile de curățare oferite de către compania de la care ai achiziționat produsul și încearcă să îl utilizezi în condiții optime. Cu puțină atenție și un regim bun de curățare și protejare al fierului de călcat te poți bucura de acesta pentru mulți ani. Va fi perfect pentru a te ajuta să calci orice ținută, fie că e vorba de călcarea unei cămăși, a unei perechi de pantaloni, a unei bluze sau a unui alt articol vestimentar.

Articole Lateral Dreapta

Contact

 

Bucuresti, Sector 5, Str. Fat Frumos Nr.10, Bl.P15, Sc.3, Ap.64
Program:
Luni - Vineri: 09.00 - 19.00
Sambata - Duminica: inchis.