Blog

Previous Next

Sfaturi şi Metode pentru Intreţinere şi Folosire Fier de călcat

Dacă nu doriţi să apelaţi la servicii de călcătorie profesională, trebuie să luaţi călcatul hainelor la domiciliu in serios. Asta presupune o investiţie serioasă în aparatura ce o folosiţi, de la fierul de călcat la masa şi la accesoriile de rigoare.

Pentru a vă uşura munca, am alcătuit un mic ghid cu sfaturi de întreţinere şi folosire a fierului de călcat. Urmaţi aceste instrucţiuni simple pentru a nu întâlni probleme la călcat cămăşi sau haine la dungă!

CUM TRATĂM ARSURILE DE PE FIERUL DE CĂLCAT

În trecut, pe când gospodinele foloseau dispozitive de călcat mult mai puţin performante decât cele disponibile azi pe piaţa de electrocasnice, de multe ori fierul de călcat prindea straturi de arsură pe talpă, iar când acea “negreală” devenea prea groasă, era indicată aruncarea fierului. Altfel, exista pericolul de distrugere a materialului, în special la călcat cămăşi din bumbac şi rochii din dantelă.

Din fericire, tot gospodinele de pe vremuri ne-au transmis câteva sfaturi utile de întreţinere a fierului de călcat, care se aplică şi la dispozitivele moderne de azi. Unul din ele presupune folosirea oţetului alb pentru îndepărtarea arsurii de pe talpă, astfel:

  • Înmuiaţi o cârpă în oţet alb
  • Frecaţi talpa fierului pentru haine de călcat până când devine lucioasă 
  • Acest procedeu trebuie practicat des pentru a preveni stricarea hainelor

CUM ÎNDEPĂRTĂM SCAMELE DE PE TALPA FIERULUI DE CĂLCAT

După o folosire îndelungată, chiar şi cel mai performant fier de călcat de pe piaţă poate prezenta defecte. Unul din cele mai des întâlnite este lipirea de scame pe talpa fierului. Acest fenomen nedorit vă poate îngreuna munca substanţial deoarece scamele se transferă de la o haină la alta, şi face călcatul de haine la dungă aproape imposibil.

Pentru a rezolva această problemă este indicată folosirea de sare gemă. Iată cum se procedează:

  • Înainte să vă apucaţi de călcat haine, aşezaţi un ziar pe masă
  • Acoperiţi ziarul cu sare gemă
  • Încalziţi fierul la maxim şi treceţi-l peste întreaga suprafaţă
  • Murdăria şi scamele vor ramâne pe ziar pe măsură ce sarea se topeşte

CUM SCĂPĂM DE PETELE MURDARE DE PE FIERUL DE CĂLCAT

Când apelaţi la servicii de călcătorie profesională nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa echipamentului folosit sau a curăţarii sale. Aceste firme folosesc întotdeauna echipament de ultimă generaţie care permite călcatul hainelor fara riscuri de deteriorare.

Dacă sunteţi hotărâţi să pastraţi activitaăţile de călcat haine la dungă sau călcat cămăşi la domiciliu, va trebui să vă îngrijiţi şi de echipamentul folosit. În acest caz, este binecunoscut faptul că fierul de călcat poate acumula numeroase pete de murdărie într-un timp foarte scurt.

Daca aveţi de călcat haine rămase de la mai multe spălari, va trebui să curăţaţi talpa fierului în mod repetat. Pentru aceasta veţi avea nevoie de o cârpă udă şi un tub de pastă de dinţi

  • Puneţi pasta de dinţi pe talpa fierului rece
  • Întindeţi pasta cu ajutorul cârpei ude pâna devine lucioasă
  • Repetaţi cei doi paşi o dată la fiecare zece minute

Spor la călcat!

Articole Lateral Dreapta

Contact

 

Bucuresti, Sector 5, Str. Fat Frumos Nr.10, Bl.P15, Sc.3, Ap.64
Program:
Luni - Vineri: 09.00 - 19.00
Sambata - Duminica: inchis.